Over Minimonkey


Minimonkey is een Nederlands merk, gevestigd te Amsterdam. Sinds 2007 richt minimonkey zich wereldwijd op de ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve babyproducten met distributiepartners in meer dan 35 landen.

Over mij

Toen onze eerste dochter in 2005 geboren werd, kreeg ik te maken met allerlei babyproducten. Sommige waren lastig te gebruiken, niet prettig of het product waar ik naar zocht bestond simpelweg niet. Het is mijn missie geworden om het leven van ouders en kinderen makkelijker en leuker te maken door innovatieve oplossingen te creëren. Ik heb mijn baan bij de bank opgezegd en ben minimonkey begonnen. Het succes van mijn eerste product, de inmiddels klassieke Sling 4-in-1 heeft me aangemoedigd om dit leuke pad te vervolgen. Het is volgens mij de kunst om iets te doen wat je leuk vindt. Ik run minimonkey nog steeds in mijn eentje, er staat niemand op de P-rol en de gedachte om niet de hele dag ‘baasje’ te hoeven spelen geeft mij vrijheid. Ik geloof in de moderne manier van samenwerken met mensen en partijen waarbij iedereen doet waar hij of zij goed in is en blij van wordt. Samen doorbouwen aan iets moois voor jezelf en elkaar.

Innovatie

De uitdaging zit er bij mij altijd in om iets op de markt te brengen wat nog niet bestaat en het voor de ouders en de kinderen net even wat makkelijker te maken. Het ontwikkelen van een product gaat vaak gepaard met maandenlange frustratie en af en toe een Eureka moment. Gelukkig zijn er ook producten die ik in no-time op de plank heb liggen. De Minichair is hier een goed voorbeeld van. Het idee kwam op een morgen uit de lucht vallen. Binnen een week had ik een sample wat zo goed was dat het product meteen in productie kon. Inmiddels is de Minichair onze wereldwijde bestseller.

Go light and live

Al eeuwen lang worden kinderen door ouders gedragen. Voorheen gewoon ondersteund met een lapje stof. Alleen de tijd en vooral de wensen van gebruikers veranderen. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan veiligheid en gemakt. Ook de vraag naar het ergonomisch dragen van baby en kind neemt toe. Dit is het vertrekpunt geweest om in samenwerking met verschillende specialisten (variërend van kinderorthopeden tot draagconsulentes) de klassieke minimonkey Sling door te ontwikkelen naar een moderne variant die vanaf de geboorte zowel ergonomisch als veilig is. Of de drager (of je baby) nou groot, klein, dik of dun is, het maakt niet uit. De Mini Sling is zo ontwikkeld dat hij op ieder modelletje past, zelfs in je tas ;-). Dat geeft mij een kick.

Naast het ergonomisch dragen van baby en kind is ook de vraag naar comfort voor degene die het kind draagt toegenomen, met name bij veel en lang achter elkaar dragen. Verschuiving van dragen op één schouder naar twee schouders kreeg zijn entree. De bekende ‘omgedraaide rugzak’. Tal van merken gingen elkaar kopiëren en zo zijn er ontelbaar veel ‘me-too’ dragers op de markt gekomen. Ik vond het de kunst om een drager te ontwikkelen die handzaam en comfortabel is en juist niet op de schouders draagt. De ontwikkeling van de Dynamic is daarvan het resultaat. In de praktijk blijkt dat mensen met schouder en rugklachten heel blij met de Dynamic zijn. Voor mij een bewijs dat het me is gelukt!